Пловдив. Щадящите слюнчести тестове пристигат в Пловдив до обяд, съобщи за

...
Пловдив. Щадящите слюнчести тестове пристигат в Пловдив до обяд, съобщи за
Коментари Харесай

Щадящите тестове пристигат в Пловдив до обяд, децата тръгват на училище във вторник

Пловдив. Щадящите слюнчести тестове идват в Пловдив до обяд, заяви за Радио " Фокус " - Пловдив началникът на РУО Антоанета Кръстанова. Днес в 9.30 часа те са били натоварени от базата в София, а към 11.30 часа би трябвало да се разтоварят в СУ “Софроний Врачански “ в регион " Тракия ", защото мястото там е по-достъпно.

Очаква се до на следващия ден сред 14,00 и 16,00 часа към този момент тестванията да са по учебните заведения, с цел да може във вторник децата да тръгнат присъствено на учебно заведение.

Тестовете са задоволително съгласно декларираната численост от учебните заведения, като има и запас. Той е за тези родители, които са били неуверени първоначално, само че в следствие могат да решат да пуснат детето си на учебно заведение, сподели Кръстанова. Това не може да става от през днешния ден за на следващия ден, а с най-малко един ден авансово оповестяване, разясни Кръстанова.

Както към този момент е известно, тестване два пъти седмично е изискването децата да се върнат присъствено в клас. Родителите, които не желаят децата им да бъдат тествани, ще могат да ги оставят да учат отдалечено.

Първата част от поръчката на МОН беше изпълнена и от понеделник някои от учебните заведения в страната към този момент са на учебно заведение, а тестването там стартира.

За Пловдив обаче не останаха проби, защото една от компаниите не извърши поръчката. По тази причина сега децата в Пловдив и региона учат онлайн.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР